Test: Jsi módní znalec?

18. července 2008 v 11:01 | Markí |  Testíky

Test: Jsi módní znalec?

divka

Doslova každý obor má své odborné názvosloví. Není však řeč pouze o sportu, vědě nebo umění, ale také o módě! I když si myslíš, že slova jako bermudy, spandex nebo živůtek tě rozhodně nenechají na vážkách, vyzkoušej si náš test!
Návod: Zapisuj si své odpovědi, dole najdeš správné odpovědi a za každou správnou odpověď si přičti jeden bodík.
  1. BANDEAU je:
    a) Vrchní díl podobný podprsence s rovným výstřihem, který je zhotoven jakoby z jednoho pruhu látky
    b) Nalepené nebo našité ozdobné ornamenty
    c) Jemný prolamovaný vzor na pleteninách a tkaninách
  2. OVERAL je:
    a) Háčkovaný svetřík z jemné příze
    b) Kombinéza
    c) Límec střižený do špic, často zdobený výšivkou.
  3. KAMUFLÁŽ je:
    a) Vzorovaná látka v zemitých barvách, u nás se jí říká maskáčovina
    b) "Falešná" kapsička na přední straně kabátu
    c) Jemná průsvitná síťovina, která se často našívá na povrch topů a společenských šatů
  4. GABARDÉN je:
    a) Umělý len
    b) Výšivka s dírkami v nejrůznějších vzorech. Používá se pro topy, sukně jako vložení nebo all-over.
    c) Velmi hustá, hladká tkanina s příkrým diagonálním obrazem, která vzniká vázáním materiálu
  5. DEEP DYE je:
    a) Hluboký výstřih u šatů a tunik
    b) Speciální stálobarevná látka
    c) Zabarvení látek s cílem dosáhnout dojem podobný batikování
  6. FOIL je:
    a) Potisk oděvů ve zlaté nebo stříbrné barvě
    b) Výšivka na zadní kapsičce kalhot nebo sukně
    c) Roztřepený okraj, tzv. třásně
  7. SMOKE je:
    a) Kouřový odstín pastelových barev
    b) Dámská kravata
    c) Anglický výraz pro ozdobný záhyb uchycený několika řadami ozdobných stehů
  8. ETHNO je:
    a) Oděvní styl z oblastí dálného východu vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
    b) Oděvní styl z oblastí jižní Afriky vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
    c) Oděvní styl z oblastí Jižní Ameriky vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
  9. TVÍD je:
    a) Drobný kostičkovaný vzor
    b) Látka připomínající ruční tkaninu s nestejnoměrným vlněným povrchem
    c) Zimní kabát v délce do půlky stehen
  10. VINTAGE je:
    a) Módní materiály charakteru bavlny s efektem povrchu uspořádaným v proužcích nebo kolejích
    b) Zdobení drobnými perličkami nebo flitry
    c) Optika působící dojmem roztrhanosti, sepranosti
  11. CARDIGAN je:
    a) Jednořadový nebo dvouřadý kabátek bez límce s výstřihem ve tvaru V
    b) Krátký kabátek, který končí nad pasem - je možné ho zavázat na stuhu nebo zapnout na knoflík či přesku
    c) Jednořadový nebo dvouřadý kabátek v délce saka s límcem a klopami
  12. TWINSET je:
    a) Blůzka, kterou lze u výstřihu vázat
    b) Kombinace svetru a pletené vestičky ve stejném nebo navzájem sladěném charakteru barev
    c) Rovný kabátek obepínající postavu s dlouhým předním dílem, šosy a zády
moda
Správné odpovědi: 1.a), 2.b), 3.a), 4.c), 5.c), 6.a), 7.c), 8.a), 9.b), 10.c), 11.a), 12.b)

VHODNOCENÍ:

12-10 BODŮ
Ve světě módy se vyznáš! Vždy víš, o čem je přesně řeč a žádný výraz tě nezastihne nepřipravenou.
9-6 BODŮ
O módu se zajímáš, ale je pravda, že nemáš potřebu vědět naprosto vše. V dnešní době slovníků a internetu se přece dá na všechno bleskově dojít!
5-3 BODY
Sledovat všechny ty módní rubriky v předražených časopisech? Jó, tak tohle není tvůj styl! Ani náhodou, jen ty sama víš, co ráda nosíš a zbytek jde mimo tebe…
2-0 BODŮ
Móda? Co vlastně znamená slovo "móda"?
/* <![CDATA[ */ var bbs=screen,bbn=navigator,bbh;bbh='&ubl='+bbn.browserLanguage+'&ucc='+bbn.cpuClass+'&ucd='+bbs.colorDepth+'&uce='+bbn.cookieEnabled+'&udx='+bbs.deviceXDPI+'&udy='+bbs.deviceYDPI+'&usl='+bbn.systemLanguage+'&uje='+bbn.javaEnabled()+'&uah='+bbs.availHeight+'&uaw='+bbs.availWidth+'&ubd='+bbs.bufferDepth+'&uhe='+bbs.height+'&ulx='+bbs.logicalXDPI+'&uly='+bbs.logicalYDPI+'&use='+bbs.fontSmoothingEnabled+'&uto='+(new Date()).getTimezoneOffset()+'&uti='+(new Date()).getTime()+'&uui='+bbs.updateInterval+'&uul='+bbn.userLanguage+'&uwi='+bbs.width; if(typeof(bburlparam)=='string') { bbh+='&'+bburlparam; } if(typeof(bbkeywords)=='string') { bbh+='&keywords='+escape(bbkeywords); } document.write("<scr"+"ipt language='JavaScript' charset='windows-1250' type='text/javascript' src='http://go.cz.bbelements.com/please/showit/2444/7/3/7/?typkodu=js"+bbh+"&alttext=0&border=0&bust="+Math.random()+"&target=_blank'><"+"\/scr"+"ipt>"); /* ]]> */
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama